Giriş | English

Lisans > Turizm Fakültesi > Turizm İşletmeciliği > MESLEKİ İNGİLİZCE I
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
MESLEKİ İNGİLİZCE I Birinci düzey TUR401.1 Seçmeli 7 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok.
Eğitimin dili İngilizce.
Koordinatör ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYŞEGÜL GÜRBEDEN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Öğr. Gör. Ayşegül GÜRBEDEN, Öğr. Gör.Ayşe YILDIZ, Öğr. Gör. Zeynep KAYHAN.
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından görevlendirilen öğretim elemanları.
Dersin veriliş şekli Teorik.
Dersin amacı Öğrencilere Mesleki İngilizce jargonunu kazandırmak,öğrendikleri mesleki terimleri aktif bir şekilde kullanmalarını sağlamak.
Dersin tanımı Öğrencilerimiz otelcilik sektöründe karşılaşabilecekleri rica, dilek, şikayet vb. bir çok durumla başa çıkabilmeyi öğrenirler.

Dersin içeriği
1- Telefonları İngilizce cevaplamak
2- Otel ve imkanları hakkında bilgi vermek
3- Rezervasyon almak
4- Restoran rezervasyonları almak
5- Misafire nezaket çerçevesinde açıklama yapmak
6- Misafir karşılama
7- Bar servisi
8- Koktail vb içeriklerin İngilizce karşılıkları
9- Yemek siparişi alma
10- Tatlılar ve peynirler
11- Şaraplar
12- Misafir talepleri ile ilgilenme
13- Yemekleri tarifleri
14- Misafir şikayetleri ile ilgilenme
15- Misafir şikayetleri ile ilgilenme
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- İngilizce telefon görüşmelerini yapabilir ve otel ile ilgili detaylı bilgi verebilir.
2- İngilizce masa ve oda rezervasyonlarını alabilir
3- Misafire nezaket çerçevesinde İngilizce açıklamalar yapabilir ve misafirin şikayet ya da ricaları ile ilgilenebilir.
4- Barda ve restoranda İngilizce sipariş alabilir ve servis yapabilir, içerikleri İngilizce tarif edebilir.
5- Tatlılar, peynirler ve şaraplar hakkında bilgi verebilir.
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur,
2- Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur,
3- İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
4- İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
5- Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir,
6- Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir,
7- Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır,
8- Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir,
9- Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır,
10- İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur,
11- Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular,
12- Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular,
13- Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır,
14- Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir,
15- Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir,
16- Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur,
17- Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar,
18- Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser,
19- Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur,
20- Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 6 14 84
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 2 5 10
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 2 2 4
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 2 1 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 2 1 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     102
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 50
Kısa sınav 3 50
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı English for International Tourism- Intermediate.
Yardımcı Kaynaklar Yok.

Ders ile ilgili dosyalar