Giriş | English

Doktora > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (doktora) > HUBUBAT TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
HUBUBAT TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER Üçüncü düzey GDM 614 Seçmeli 2 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. MEHMET HAYTA
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. MEHMET HAYTA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı -
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Hubabat teknolojisindeki yeni gelişmeleri tanıtmak ve kavranmasını sağlamak
Dersin tanımı -

Dersin içeriği
1- Nişasta temel kaynakları ve üretim yöntemleri.
2- Nişasta temel kaynakları ve üretim yöntemleri.
3- Çölyak hastaları için geliştirilebilecek alternatif tahıl ürünleri.
4- Çölyak hastaları için geliştirilebilecek alternatif tahıl ürünleri.
5- GS-MS (lezzet bileşikleri) ve HPLC (protein) hububat uygulamaları.
6- GS-MS (lezzet bileşikleri) ve HPLC (protein) hububat uygulamaları.
7- HP, PEF, MW, Halogen lamp, UV, vb. temel prensipleri ve tahıl uygulamaları.
8- HP, PEF, MW, Halogen lamp, UV, vb. temel prensipleri ve tahıl uygulamaları.
9- CE, PCR ve ELISA tekniklerinin tahıl ve ürünlerinde uygulamaları.
10- CE, PCR ve ELISA tekniklerinin tahıl ve ürünlerinde uygulamaları.
11- NIR, SEM, Image Analysis temel prensipleri ve tahıl uygulamaları.
12- NIR, SEM, Image Analysis temel prensipleri ve tahıl uygulamaları.
13- DSC, SORTEX ve C-Cell cihazlarının çalışma prensipleri ve tahıl ve ürünlerinde uygulamaları
14- DSC, SORTEX ve C-Cell cihazlarının çalışma prensipleri ve tahıl ve ürünlerinde uygulamaları
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- -Tahıllarla ilgili temel konuları kavrar
2- -Tahıllarla ilgili temel konuları kavrar
3- -Tahıllarda yapılan genetik çalışmaları öğrenir
4- -Tahıllarda biyoteknolojik uygulamaları öğrenir
5- -Tahıllarda kalite kontrol yöntemlerini kavrar
6- -
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Lisans programında edinilen birikime dayalı olarak, Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.
2- Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olmak.
3- Değişik disiplinlere ait bilgileri Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgilerle harmanlayabilmek.
4- Proses ve süreç tasarımlarında yeni ve uygulama alanı bulabilecek fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olmak.
5- Gıda teknolojisinde uygulanan son teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak.
6- Lisans seviyesinde ders verebilme yetisibe sahip olmak.
7- Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilmek.
8- Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde sorumluluk alabilecek yetkinliğe sahip olmak.
9- Bilimsel çalışmalarda eksik noktaları belirleyerek, çözüm noktasında izleyeceği yolun tayinini gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olmak.
10- Uluslarası literatürü takip edebilecek terminolojiye hakim olmak.
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 3 42
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 5 5 25
Sunum / Seminer hazırlama 14 3 42
Kısa sınavlar 7 2 14
Ara sınavlara hazırlık 1 5 5
Ara sınavlar 1 3 3
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 5 5
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 5 5
Yarıyıl sonu sınavı 1 3 3
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     186
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 20
Kısa sınav 7 10
Ödev 5 10
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı -
Yardımcı Kaynaklar -

Ders ile ilgili dosyalar