Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Hayvan Bes.ve Bes.has.(doktora) > GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
GIDA ENFEKSİYONLARINDA EPİDEMİYOLOJİ Üçüncü düzey VBH 667 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Bu dersi almak için gerekli özel bir şart bulunmamaktadır.
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. HARUN HIZLISOY
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı YRD.DOÇ. DR. HARUN HIZLISOY
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
Dersin veriliş şekli Ders öğretim üyeleri tarafından teorik ve pratik olarak yapılacaktır. Teorik derslerde slayt ve barkovizyon gibi görsel araçlar kullanılarak öğrencinin derse olan dikkatini sürdürmesi sağlanacaktır. Pratik uygulamalarda ise Anabilim dalı laboratuarları imkanları kullanılacaktır.
Dersin amacı Gıda kaynaklı hastalıkların bulaşması, yayılması, kontrol ve eradikasyonuna yönelik epidemiyolojik çalışmalar hakkında bilgi kazandırmaktır
Dersin tanımı Gıda kaynaklı hastalıkların bulaşması, yayılması, kontrol ve eradikasyonu

Dersin içeriği
1- Epidemiyolojinin tanımı, amacı ve bölümleri
2- Hastalık etkenleri ve postulatları
3- Konakçı belirleyicileri
4- Etken belirleyicileri
5- Çevre belirleyicileri
6- Gıda kaynaklı enfeksiyonun tanımı ve türleri
7- Ara sınav
8- Gıda kaynaklı enfeksiyonların bulaşması ve yayılması
9- Gıda kaynaklı enfeksiyonların çıkışı ve yayılışlarını etkileyen faktörler
10- Gıda kaynaklı hastalıkların kontrolü
11- Populasyonda hastalık
12- Hastalıkların spasyal ve temporal dağılımı
13- Ekolojik kavramlar ve ekolojik düzen
14- Epidemiyolojik araştırma tipleri ve aşamaları
15- Verilerin analizi ve sunulması, sağlık şemalarının özellikleri
16- Yarı Yıl sonu sınavı
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Gıda kaynaklı hastalıkların bulaşması
2- Gıda kaynaklı hastalıkların yayılması,
3- Gıda kaynaklı hastalıkların kontrol ve eradikasyonuna yönelik epidemiyolojik çalışmalar hakkında bilgi kazandırmaktır
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 12 36
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 3 3
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 6 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     145
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi İrfan EROL Veteriner Mikrobiyoloji ve Epidemiyoloji K. Serdar DİKER
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar