Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Tibbi Biyoloji (yüksek Lisans) > HAYVANCILIKTA ÜRETİM HİJYENİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
HAYVANCILIKTA ÜRETİM HİJYENİ İkinci düzey VZT 653 1 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. DAVUT BAYRAM
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli Teorik anlatım
Dersin amacı Bu derste öğrencilere Hayvancılıkta Üretim Hijyeni hakkında bilgi verilir.
Dersin tanımı ÜRETİM HİJYENİ

Dersin içeriği
1- Hijyen Kavramı
2- Hijyen Kavramı
3- Hijyen Kavramı
4- Hayvansal Üretimin Yapısı Ve Çeşitleri
5- Ekstansif, Semientansif Ve Entansif Üretim
6- Entansif Üretimin Planlanması
7- Entansif Üretimin Planlanması
8- Ara Sınav
9- Hayvancılık İşletmelerinin Hastalık Etkenlerinden Uzak Tutulması İle İlgili Uygulamalar
10- Çiftlik İçerisinde Ve Çevresinde Zararlı Hayvanlarla Savaş
11- Ölü Hayvanların Ve Çiftlik Atıkların Yok Edilmesi Ya Da Kullanılır Hale Getirilmesi İle İlgili Uygulamalar
12- Gübre İdaresi
13- Gübre İdaresi
14- Çiftlik Ve Binaların Temizlenmesi
15- İşletmelerde İş Ve İşçi Akımı İle İlgili Kurallar
16- Temizlik Testleri Hakkında Genel Bilgiler
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- HAYVANCILIKTA HİJYEN BİLGİSİ
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 4 4 16
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 2 10
Ödevler 1 10 10
Sunum / Seminer hazırlama 1 8 8
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 1 1 1
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 8 8
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     55
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar