Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > Laboratuvar Hayvanlarında Bulunan Parazit Artropoda ve Protozoa
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
Laboratuvar Hayvanlarında Bulunan Parazit Artropoda ve Protozoa Üçüncü düzey VPZ 647 2 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. ABDULLAH İNCİ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. ABDULLAH İNCİ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Alparslan YILDIRIM, Yrd. Doç. Dr. Önder DÜZLÜ
Dersin veriliş şekli Konuların slaytlar eşliğinde anlatılması ve tartışılması, olgu sunumları
Dersin amacı Laboratuvar hayvanlarında bulunan artropod ve protozoaların sınıflandırılması, teşhisi ve korunma yöntemlerini öğretmek
Dersin tanımı Laboratuvar hayvanlarında hastalık yapan önemli protozoon ve artropoda türlerinin sistematiği, morfolojileri ve biyolojileri hakkında kazanımlar sağlatan derstir.

Dersin içeriği
1- Laboratuvar hayvanlarında bulunan parazit artropodların sınıflandırılması
2- Laboratuvar hayvanlarında bulunan parazit artropodların sınıflandırılması
3- Morfolojik özellikleri
4- Biyolojik özellikleri
5- Taşıdıkları hastalıklar
6- Teşhisleri
7- Mücadele yöntemleri
8- Laboratuvar hayvanlarında bulunan protozoonların sınıflandırılması
9- Laboratuvar hayvanlarında bulunan protozoonların sınıflandırılması
10- Morfolojik özellikleri
11- Biyolojik özellikleri
12- Taşıdıkları hastalıklar
13- Teşhisleri
14- Mücadele yöntemleri
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Laboratuvar hayvanlarının önemli protozoon ve artropod türlerinin taksonomisini öğrenmek 2 3
2- Mevcut türler ile ilgili bilgi sahibi olmak
3- Laboratuvar hayvanlarının önemli protozoon ve artropod türlerinin morfolojilerini ve biyolojilerini öğrenmek
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 10 2 20
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 8 2 16
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 20 20
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 20 20
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 8 2 16
Toplam iş yükü     106
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı 1 - KAUFMANN, J., 1996. Parasitic Infections of Domestic Animals. Birkhäuser. Switzerland 2 - PETERS, W., G. PASVOL, 2002. Tropikal Medicine and Parasitology. Mosby International Limited. China 3 - BURGU, A., KARAER, Z. (2005). Parazit Hastalıklarında Tedavi. Türkiye Parazitoloji Derneği, Yayın No:19. 4 - SCHMIDT, G.D. (1985). Foundations of Parasitology 5 - Taylor, M.A., Coop, R.L., Wall, R.L. (2007). Veterinary Parasitology. Blackwell Publishing Ltd, Oxford, UK. 851 p
Yardımcı Kaynaklar Internet

Ders ile ilgili dosyalar