Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > FİZYOLOJİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
FİZYOLOJİ Üçüncü düzey T210 D1 3 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET AKİF BAKTIR
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Doç.Dr. M. Betül Yerer Aycan.
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Dersler teorik olarak işlenmekte olup, ders sonunda öğrencilerden soru-cevap tekniği ile her konunun genel tekrarı yapılmaktadır.
Dersin amacı Sistem fizyolojisinin öğretilmesi
Dersin tanımı Genel ve sistem fizyolojisi anlatılmaktadır.

Dersin içeriği
1- Genel Fizyolojik Olaylar (Homeostaz)
2- Hücrelerin Kimyasal Habercilerle Denetlenmesi
3- Sinir Sistemi
4- Sinir Sistemi (Özel Duyular)
5- Kas Fizyolojisi
6- Beden Hareketlerinin Denetimi
7- Endokrin Sistem
8- Kalp–Damar Fizyolojisi
9- Solunum Sistemi
10- Böbrekler ve Su ve İnorganik İyonların Düzenlenmesi
11- Sindirim Sistemi
12- Organik Metabolizması ve Enerji Dengesinin Düzenlenmesi
13- Üreme Sistemi
14- Bağışıklık Sistemi
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Hücre fizyolojisi konusunda temel düzeyde olur.
2- Merkezi sinir sistemi ve duyu fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
3- Kas fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
4- Dolaşım ve kan fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
5- Solunum fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
6- Sindirim fizyolojisi, enerji ve metabolizma fizyolojisi konularında temel düzeyde bilgi sahibi olur.
7- Boşaltım fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
8- Endokrin fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
9- Bağışıklık fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.
10- Üreme fizyolojisi konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur.

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 2 4
Ara sınavlar 2 2 4
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 3 2 6
Yarıyıl sonu sınavı 10 1 10
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     94
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 2 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Vander'in İnsan Fizyolojisi
Yardımcı Kaynaklar Yok

Ders ile ilgili dosyalar