Giriş | English

Lisans > Mühendislik Fakültesi > Gida Mühendisliği > BİTİRME PROJESİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
BİTİRME PROJESİ Birinci düzey GM 410 Zorunlu 8 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. MAHMUT DOĞAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Bölüm Öğretim Üyeleri
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Bölüm Araştırma Görevlileri
Dersin veriliş şekli Yüzyüze
Dersin amacı Bitirme projesi gıda mühendisliği ile ilgili bir konuda öğrencilerin bilgi toplamalarını, projeyi hazırlamalarını ve projeyi gerçekleştirmeleri ve sonrasında rapor yazıp sunmalarını kapsamaktadır.
Dersin tanımı Mühendislik problemlerinin çözümünde gerekli olan yöntem ve metodların öğretilmesi ve raporlanması

Dersin içeriği
1- Giriş ve Ders Tanıtımı.
2- Literatür taraması.
3- Literatür taraması.
4- Literatür taraması.
5- Proje konusunun belirlenmesi.
6- Belirlenen konunun değerlendirilmesi.
7- Belirlenen konunun tüm aşamalarıyla danışman kontrolünde gerçekleştirilmesi.
8- Belirlenen konunun tüm aşamalarıyla danışman kontrolünde gerçekleştirilmesi.
9- Belirlenen konunun tüm aşamalarıyla danışman kontrolünde gerçekleştirilmesi.
10- Projenin yazımı.
11- Projenin yazımı.
12- Projenin yazımı.
13- Sunum hazırlama.
14- Projenin sunulması.
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Öğrenciler araştırma, uygulama, problem çözme, değerlendirme ve yorum yapma becerilerini geliştirebileceklerdir.
2- Öğrenciler mesleki bilgi ve becerilerini araştırma yaptığı konuda kullanabilecektir.
3- Öğrenciler etik ve mesleki sorumluluk bilinci kazanabilecektir.
4- Tamamlanan çalışmaların nasıl yayın haline getirileceği konusunda deneyim sahibi olabilecektir.
5- Yazılı ve görsel sunum hazırlama/sunma konusunda tecrübe sahibi olabilecekler.
6- -
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Gıda Mühendisliği alanında bir problemi tespit etmek, çözüm geliştirmek ve bunu uygulama yetisine sahip olmak.
2- Temel mühendislik konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.
3- Gıda hammaddelerinin değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, kalite ve güvenlik konularında yeterli alt yapıya sahip olmak.
4- Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrayabilmek.
5- Bilimsel yöntemlerle araştırma ve geliştirme faaliyetleri kapsamında planlama, uygulama ve sonuçları analiz edebilme becerisine sahip olmak.
6- Gıda mühendisliği alanındaki bir bilgiyi, çalışmayı yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilmek.
7- En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurma yeteneğine sahip olmak.
8- Gıda mühendisliği alanının gerektirdiği sunum, yazım, tasarım, istatistik gibi konularda bilişim teknolojilerinden etkin olarak yararlanmak.
9- Proje hazırlama ve değerlendirme konularında bilgi ve beceriye sahip olmak.
10- Yaşam boyu öğrenmenin, bilim ve teknolojideki yenilikleri takip etmenin ve bu kapsamda kendini sürekli geliştirmenin önemini kavrayabilmek.
11- İşletme yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgi ve bilince sahip olmak.
12- Gıda mühendisliği alanında kazandıkları bilgi ve becerileri disiplinlerarası çalışmalarda uygulayabilmek.
13- Sosyal ve etik değerleri özümsemek ve sorumluluğunu taşımak.
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 2 10
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 10 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 10 10
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 10 2 20
Toplam iş yükü     78
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   100
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Lisans süresince faydalanılan bütün kitaplar.
Yardımcı Kaynaklar Online veri tabanları

Ders ile ilgili dosyalar