Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Biyokimya (yüksek Lisans) > YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
YEMLERDE ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLER İkinci düzey VHB 519 1 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör PROF. DR. BERRİN KOCAOĞLU GÜÇLÜ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Araş.Gör. Eray AKTUĞ
Dersin veriliş şekli yüz yüze sunum, soru cevap anlatım
Dersin amacı Yemlerdeki antinutrisyonel faktörler hakkında bilgi vermek
Dersin tanımı Yemlerdeki antinutrisyonel faktörlerin önemi

Dersin içeriği
1- Yemlerdeki Antinutrisyonel Faktörlerin Etki Mekanizması
2- Yemlerdeki Antinutrisyonel Faktörlerin Etki Mekanizması
3- Tripsin İnhibitörünün Hayvanlar Üzerindeki Etkileri.
4- Gosipolün Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
5- Tanenlerin Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
6- Visinlerin Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
7- Okzalik Asidin Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
8- Saponinlerin Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
9- Linemarinin Hayvanlar Üzerindeki Etkileri
10- Antinutrisyonel Faktörlerin Yemlerin Değerliliğini Olumsuz Yönde Etkilemesi
11- Antinutrisyonel Faktörlerin Yemlerin Değerliliğini Olumsuz Yönde Etkilemesi
12- Ara Sınav
13- Antinutrisyonel Faktörlerden Yemleri Arındırma .
14- Yemlerin Depolama Koşulları
15- Antinutrisyonel Faktörleri İçeren Yemlerin Rasyon Kalitesine Etkisi.
16- Antinutrisyonel Faktörleri İçeren Yemlerin Rasyon Kalitesine Etkisi.
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- YEMLERDEKİ ANTİNUTRİSYONEL FAKTÖRLERİN ETKİ MEKANİZMASI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAK
2- Antinutrisyonel Faktörlerin Yemlerin Değerliliğini Olumsuz Yönde Etkilemesi Hakkında Bilgi Sahibi olmak
3- Antinutrisyonel Faktörlerden Yemleri Arındırma Hakkında Bilgi Sahibi olmak
4- Yemlerin Depolama Koşulları Hakkında Bilgi Sahibi olmak
5- Antinutrisyonel Faktörleri İçeren Yemlerin Rasyon Kalitesine Etkisi Hakkında Bilgi Sahibi olmak
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 1 5
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 3 3
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 3 3
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 14 1 14
Toplam iş yükü     56
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997: Yemler ve Teknolojisi.
Yardımcı Kaynaklar 1. ERGÜN, A., ÇOLPAN, İ., YILDIZ, G., KÜÇÜKERSAN, S., TUNCER, Ş.D., YALÇIN, S., KÜÇÜKERSAN, M.K., ŞEHU, A., 2002: Yem Hijyeni ve Teknolojisi. 2. ENSMINGER, M.E., OLDFIELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar