Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter.patoloji (yüksek Lisans) > KANATLI ETİ ÜRETİM TEKNİĞİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
KANATLI ETİ ÜRETİM TEKNİĞİ İkinci düzey VZT 507 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. KAAN İŞCAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. KAAN MUHSİN İŞCAN
Dersin veriliş şekli Teorik anlatım
Dersin amacı Bu derste öğrencilere Kanatlı Eti Üretimi hakkında bilgi verilir.
Dersin tanımı KANATLI ETİ ÜRETİM TEKNİĞİ

Dersin içeriği
1- Broiler Üretiminin Durumu
2- Broiler Üretiminin Durumu
3- Broiler Kümesleri
4- Piliçlerin Verim Standartları
5- Piliçlerin Verim Standartları
6- Üretimin Planlanması
7- Üretimin Planlanması
8- Ara Sınav
9- Önemli Yetiştirme Hastalıkları
10- Önemli Yetiştirme Hastalıkları
11- Sağlık Koruma Kuralları
12- Sağlık Koruma Kuralları
13- Birörnek Büyümeyi Etkileyen Faktörler
14- Birörnek Büyümeyi Etkileyen Faktörler
15- Kesim Öncesi Yapılacak İşler
16- Kesimhaneye Taşıma
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- KANATLI ETİ ÜRETİMİ
2- ÜRETİM YÖNTEMLERİ
3- KANATLI ETİ DERECELENDİRME
4- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 1
5- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 2
6- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 3
7- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 4
8- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 5
9- KANATLI ETİ DERECELENDİRME 6
10- KARKAS

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli kuramsal ve uygulama bilgilerine sahiptir.
2- Mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 8 8 64
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 5 5 25
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 5 5
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 1 1 1
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 10 10
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     106
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı TAVUK YET. T. AKSOY
Yardımcı Kaynaklar TAVUK YET. T. AKSOY

Ders ile ilgili dosyalar