Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.y.l.) > İLERİ PERİODONTOLOJİ II
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
İLERİ PERİODONTOLOJİ II İkinci düzey DPR 602 1 8.00 8.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. SERVET KESİM
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Öğretim elemanının odasında ders anlatımı
Dersin amacı İleri düzeyde periodontal hastalıkların sınıflandırılması, periodontal hastalıkların etyolojisi, periodontal hastalıkların mikrobiyolojisi, periodontal hastalıklarla ilişkili genetik faktörler,immunite ve inflamasyon konuları hakkında bilgi verilmesi
Dersin tanımı Teorik

Dersin içeriği
1- İleri düzeyde periodontal hastalıkların sınıflandırılması
2- Periodontal hastalıkların etyolojisi.
3- Periodontal hastalıkların etyolojisi
4- Periodontal hastalıkların mikrobiyolojisi
5- Periodontal hastalıklarla ilişkili genetik faktörler
6- İmmunite ve inflamasyon: Temel konseptler
7- Periodontal hastalıklarda konak ve mikrobial etkileşim
8- Sigara ve periodontal hastalıklar
9- Periodontal hastalıklarda konak-mikrop etkileşiminin moleküler biyolojisi
10- Konak Modulasyonu
11- Periodontal hastalıkların tedavisinde konak-hücre sinyalizasyonunun bozulmasında terapotik stratejiler
12- Spesifik periopatojenlerin anahtar karakteristikleri
13- Spesifik periodontal hastalıklarla ilişkili mikroorganizmalar
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- İleri düzeyde periodontal hastalıkları sınıflandırır
2- Periodontal hastalıkların etyolojisi, mikrobiyolojisi ve immünolojisini değerlendirir
3- Periodontal hastalıklarla ilişkili genetik faktörleri tanımlar
4- Sigara ve periodontal hastalıklar arasındaki ilişkiyi tanımlar
5- Konak Modulasyonu kavramını değerlendirir
6- Periodontal hastalıkların tedavisinde konak-hücre sinyalizasyonunun bozulmasıesasına dayanan tedavi yöntemlerini tanımlamr
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 14 2 28
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 5 70
Toplam iş yükü     200
AKTS     8.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 60
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   60
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   60
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   40
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Periodontology 2000
Yardımcı Kaynaklar İLGİLİ LİTERATÜR

Ders ile ilgili dosyalar