Ön koşul dersleri
|
Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
|
Eğitimin dili
|
Türkçe
|
Koordinatör
|
PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
|
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
|
Prof. Dr. Erol BAYTOK Prof. Dr. Berrin Kocaoğlu GÜÇLÜ Prof. Dr. Osman KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
|
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
|
Araş.Gör. Eray AKTUĞ
|
Dersin veriliş şekli
|
Yüz yüze sunum, Soru-cevap anlatım
|
Dersin amacı
|
Beslenmenin Döl Verimi Üzerine Etkisi Hakkında Bilgi Vermek
|
Dersin tanımı
|
Hayvan Beslemede Beslenmenin Döl Verimi Üzerine Etkisi
|
1- |
Beslenmenin Döl Verimine Etkisi
|
2- |
Beslenmenin Döl Verimine Etkisi
|
3- |
Vücut Kondisyonu Skorunun Döl Verimine Etkisi
|
4- |
Vücut Kondisyonu Skorunun Döl Verimine Etkisi
|
5- |
Vitaminlerin Döl Verimine Etkisine Giriş
|
6- |
A Vitamininin Etkisi
|
7- |
E Vitamininin Etkisi
|
8- |
B Vitamininin Etkisi
|
9- |
Mineral Maddelerin Döl Verimine Etkisine Giriş
|
10- |
Selenyumun Etkisi
|
11- |
Mn, Zn, p. Döl Verimine Etkisi
|
12- |
Ara Sınav
|
13- |
Rasyondaki Enerji ve Protein Seviyesinin Etkisi
|
14- |
Döl Verimine Etki Eden Besin Maddeleri
|
15- |
Döl Verimine Etki Eden Besin Maddeleri
|
16- |
Yemlerin İhtiva Ettiği ve Döl Verimine Etki Eden Maddeler
|
17- |
|
18- |
|
19- |
|
20- |
|
1- |
beslenmenin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
|
2- |
vücut kondisyon skorunun döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
|
3- |
vitaminlerin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
|
4- |
mineral maddelerin döl verimine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak
|
5- |
döl verimine etki eden besin maddeleri hakkında bilgi sahibi olmak
|
6- |
|
7- |
|
8- |
|
9- |
|
10- |
|
*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
|
1- |
|
|
2- |
|
|
3- |
|
|
4- |
|
|
5- |
|
|
6- |
|
|
7- |
|
|
8- |
|
|
9- |
|
|
10- |
|
|
11- |
|
|
12- |
|
|
13- |
|
|
14- |
|
|
15- |
|
|
16- |
|
|
17- |
|
|
18- |
|
|
19- |
|
|
20- |
|
|
21- |
|
|
22- |
|
|
23- |
|
|
24- |
|
|
25- |
|
|
26- |
|
|
27- |
|
|
28- |
|
|
29- |
|
|
30- |
|
|
31- |
|
|
32- |
|
|
33- |
|
|
34- |
|
|
35- |
|
|
36- |
|
|
37- |
|
|
38- |
|
|
39- |
|
|
40- |
|
|
41- |
|
|
42- |
|
|
43- |
|
|
44- |
|
|
45- |
|
|
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder |
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
|
|
Sayısı
|
Süresi (saat)
|
Sayı*Süre (saat)
|
Yüz yüze eğitim
|
14
|
2
|
28
|
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
|
14
|
1
|
14
|
Ödevler
|
0
|
0
|
0
|
Sunum / Seminer hazırlama
|
5
|
2
|
10
|
Kısa sınavlar
|
0
|
0
|
0
|
Ara sınavlara hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Ara sınavlar
|
1
|
2
|
2
|
Proje (Yarıyıl ödevi)
|
0
|
0
|
0
|
Laboratuvar
|
0
|
0
|
0
|
Arazi çalışması
|
0
|
0
|
0
|
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
|
1
|
10
|
10
|
Yarıyıl sonu sınavı
|
1
|
2
|
2
|
Araştırma
|
14
|
2
|
28
|
Toplam iş yükü
|
|
|
104
|
AKTS
|
|
|
4.00
|
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
|
Yarıyıl içi değerlendirme
|
Sayısı
|
Katkı Yüzdesi
|
Ara sınav
|
1
|
40
|
Kısa sınav
|
0
|
0
|
Ödev
|
0
|
0
|
Yarıyıl içi toplam
|
|
40
|
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
|
|
40
|
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
|
|
60
|
Genel toplam
|
|
100
|
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
|
Ders kitabı
|
COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997: Yemler ve Teknolojisi.
|
Yardımcı Kaynaklar
|
1.ERGÜN, A., ÇOLPAN, İ., YILDIZ, G., KÜÇÜKERSAN, S., TUNCER, Ş.D., YALÇIN, S., KÜÇÜKERSAN, M.K., ŞEHU, A., 2002: Yem Hijyeni ve Teknolojisi.
2. COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya.
3. ENSMINGER, M.E., OLDFIELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.
|
|