Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > TUR PLANLAMASI VE YÖNETİMİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TUR PLANLAMASI VE YÖNETİMİ Üçüncü düzey REH310 6 2.00 2.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ NAZLI AYSİN ÖRNEK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DR. ÖĞR. ÜYESİ NAZLI AYSİN ÖRNEK
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Dersin genel amacı; öğrencilerin başarılı bir tur operasyonu gerçekleştirmek için turun planlanması ve yürütülmesi aşamalarında gerekli donanıma sahip olmalarını sağlamak.
Dersin tanımı Tur Yönetimi Mesleği ve Tur Çeşitleri,Tur Yönetimi Personeli, Grupların Oluşumları ve Grup Çeşitleri, Tur Planlamasında Destinasyon Seçimi, Turistik Ürünü Oluşturan Öğeler,Tur Operatörünün Satın Alma İşlemleri ve Öğelerin Birleştirilmesi, Tur Maliyetlerinin Hesaplanması ve Paket Fiyatın Oluşumu, Tur Öncesi ve Tur Sırasında İzlenecek Yasal Prosedürler, Turun Gerçekleşmesi, Tur Yönetiminde Kullanılan Bazı Formlar, Tur Yönetimi ve Rehberlik Hizmetleri, Yönetim Fonksiyonları Açısından Tur Rehberinin Rolü, Katılımcıların Güvenliği

Dersin içeriği
1- Tur Yönetimi Mesleği ve Tur Çeşitleri
2- Tur Yönetimi Personeli
3- Grupların Oluşumları ve Grup Çeşitleri
4- Tur Planlamasında Destinasyon Seçimi
5- Turistik Ürünü Oluşturan Öğeler ve Tur Operatörünün Satın Alma İşlemleri
6- Tur Operatörünün Satın Alma İşlemleri ve Öğelerin Birleştirilmesi
7- Tur Maliyetlerinin Hesaplanması
8- Tur Maliyetlerinin Hesaplanması ve Paket Fiyatın Oluşumu
9- Tur Öncesi ve Tur Sırasında İzlenecek Yasal Prosedürler
10- Turun Gerçekleşmesi
11- Tur Yönetiminde Kullanılan Bazı Formlar ve Belgeler
12- Tur Yönetimi ve Rehberlik Hizmetleri
13- Yönetim Fonksiyonları Açısından Turist Rehberinin Rolü
14- Katılımcıların Güvenliği ve Konuyla İlgili Mevzuat
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Tur Yönetimi Mesleği ve Farklı Tur Çeşitlerini Tanımlar
2- Turistik Ürünü Oluşturan Öğeler ve Tur Operatörünün Satın Alma İşlemlerini Tanımlarayarak Anlatabilir
3- Paket Tur Fiyatının Oluşumu Hakkında Bilgi Sahibidir.
4- Tur Maliyetlerini Hesaplayabilir ve Farklı Fiyatlama Çeşitleri Hakkında Bilgi Sahibidir
5- Tur Yönetimi ve Tur Yönetiminde Rehberin Rolü Hakkında Bilgi Sahibidir.
6- Tur Yönetiminde Kullanılan Belgelerin Özelliklerini ve Hangi Durumlarda Kullanıldıklarını Bilir.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 10 1 10
Ödevler 1 1 1
Sunum / Seminer hazırlama 1 1 1
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 4 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 5 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     60
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı AHİPAŞAOĞLU, H. Suavi. Seyahat İşletmelerinde Tur Planlaması ve Yönetimi, Detay Yayıncılık, 2001.
Yardımcı Kaynaklar BAHÇE, A. S. (2012), Tur Planlaması ve Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2498, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1469, Anadolu Üniversitesi Web-Ofset, Eskişehir.

Ders ile ilgili dosyalar