Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > UZMANLIK ALAN DERSİ 2
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
UZMANLIK ALAN DERSİ 2 Üçüncü düzey VFT 752 4 5.00 5.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Yok
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. GÖKHAN ERASLAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR.BİLAL CEM LİMAN, PROF. DR.GÖKHAN ERASLAN, PROF. DR. MURAT KANBUR VE PROF. DR. FERİDE KOÇ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Teorik ve pratik-uygulamalı (laboratuvar)
Dersin amacı Öğrencilerin uzmanlık alanları doğrultusunda teorik ve pratik-uygulamalı (laboratuvar)çalışmaları düzenlenecek.
Dersin tanımı Uzmanlık almalarına yönelik teorik, pratik-uygulamalı (laboratuvar) çalışma yapılması.

Dersin içeriği
1- Uzmanlık alanına yönelik güncel ve yeni çalışmaların araştırılması.
2- Uzmanlık alanına yönelik proje konu ve kapsamının tanımlanıp amaç ile ilişkisinin kurulması.
3- Uzmanlık alanıyla ilgili literatür özetinin hazırlanması.
4- Uzmanlık alanının özgün değerinin bulunmasına yönelik araştırma yapılması.
5- Uzmanlık alanının yaygın etki/katma değerinin araştırılması.
6- Uzmanlık alanıyla bağlantılı ve amaç ve kapsamı ile uyumlu yeni araştırma konularının belirlenmesi.
7- Uzmanlık alanıyla ilgili yapılacak çalışmalar için başarı ölçütlerinin belirlenmesi.
8- Uzmanlık alanıyla ilgili yeni istatistiksel analiz yöntemlerinin belirlenmesi.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Uzmanlık alanıyla bağlantılı yeni ve güncel konular kavranılacak.
2- Yeni ve güncel konular kavranılması kapsamında literatür taraması ve literatür analizi öğrenilecek.
3- Uzmanlık alanının dayandığı hipotezlerin bilgi birikimi içindeki yeri ortaya konulacak.
4- Uzmanlık alan konusuyla bağlantılı yeni ve güncel metod ve teknikler öğrenilecek.
5- Uzmanlık alan konusuyla bağlantılı istatistiksel yöntemler öğrenilecek.
6- Sonuçların analizi güncel konularla bağlantılı olarak ortaya konulacak.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 2 1 2
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 14 4 56
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 7 2 14
Toplam iş yükü     128
AKTS     5.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Yok
Yardımcı Kaynaklar Yok

Ders ile ilgili dosyalar