Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beslenme ve Diyetetik (yüksek Lisans) > TEZ ÇALIŞMASI I
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
TEZ ÇALIŞMASI I İkinci düzey BDY 711 Zorunlu 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Tez önerisinin enstitü yönetim kurulundan geçmiş olması gerekmektedir.
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ ARMAĞAN AYTUĞ YÜRÜK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Betül Çiçek, Doç. Dr. Nalan Hakime Noğay, Yard. Doç. Dr. Müge Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Neşe Kaya
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Pratik
Dersin amacı Yüksek lisans öğrencilerine hazırladıkları tez konusu ile ilgili temel bilgilerler vermektir.
Dersin tanımı Öğrencinin tezi ile ilgi konularda bilgi verilir.

Dersin içeriği
1- Literatür tarama
2- Literatür tarama
3- Literatür tarama
4- Literatür tarama
5- Tez konusunda temel bilgiler
6- Tez konusunda temel bilgiler
7- Tez konusunda temel bilgiler
8- Tez konusunda temel bilgiler
9- Tezin yazılması ve verilerin yorumlanması hakkında temel bilgiler
10- Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
11- Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
12- Tez çalışması ile ilgili analizlerin (biyokimyasal, istatistiksel) uygulanması
13- Tezin yazılması hakkında temel bilgiler
14- Tezin yazılması hakkında temel bilgiler
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Besin, beslenme ve diyetetik ile ilişkili güncel konularda yapılan makale, derleme, tez vb inceleyerek bireysel araştırmaları planlama ve yürütebilme.
2- Araştırma hipotezi ve araştırma sorularını oluşturabilme.
3- Kütüphaneyi ve interneti kullanarak literatür araştırması yapabilme.
4- Araştırma raporlarını ve makaleleri okuyup, yorumlayabilme.
5- İstatistiksel yöntemleri uygulayabilme.
6- Anlaşılır ve etkili bir şekilde araştırma proje önerisi yazabilme.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve teknolojik araç gereçler konusunda bilgi sahibi olma.
2- Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahip olma.
3- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapabilme.
4- Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanabilme.
5- Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlayabilme ve / veya sunabilme.
6- Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini güncelleyebilme.
7- Beslenme ve Diyetetik alanında veya dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışabilme, paylaşabilme.
8- Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunabilme, yürütebilme, yönetebilme, değerlendirebilme.
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 7 98
Ödevler 14 7 98
Sunum / Seminer hazırlama 14 2 28
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 14 7 98
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 14 6 84
Laboratuvar 14 6 84
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 6 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 14 7 98
Toplam iş yükü     624
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 14 40
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Beslenme ve Diyetetik alanında yayınlanmış bütün ulusal ve uluslararası kitap ve dergiler.
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar