Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hij ve Tek. (k.k.ort.dr.) > SOLUNUM YOLU VİRÜSLERİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SOLUNUM YOLU VİRÜSLERİ Üçüncü düzey MİK 609 2 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. AYKUT ÖZDARENDELİ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı PROF. DR. SELMA GÖKAHMETOĞLU
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı -
Dersin veriliş şekli Teorik sunum ve uygulama
Dersin amacı Solunum yolu virüsleri ve solunum yolu viral enfeksiyonlarının laboratuvar tanısında uygulanan metodlar öğrenilecek ve öğrenciler laboratuarda bu metodları uygulayacaklardır.
Dersin tanımı Solunum yolu virüsleri ve solunum yolu viral enfeksiyonlarının laboratuvar tanısında uygulanan metodlar

Dersin içeriği
1- Solunum yolu viral enfeksiyonları
2- Solunum yolu viral enfeksiyonlarında patogenez
3- Solunum yolu viral enfeksiyonlarında immunite
4- Solunum yolu viral enfeksiyonlarının epidemiyolojisi
5- Solunum yolu virüsleri
6- Ortomikzovirüsler
7- Paramikzovirüsler
8- Rhinovirüsler
9- Adenovirüsler
10- Coronavirüsler
11- Enterovirüsler
12- Solunum yolu viral enfeksiyonların laboratuvar tanısı
13- Solunum yolu viral enfeksiyonların laboratuvar tanısında uygulanan moleküler yöntemler
14- Solunum yolu viral enfeksiyonlarda tedavi ve korunma
15- Seroloji laboratuvarında uygulanan testler
16- Seroloji laboratuvarında uygulanan immunofloresan testler
17- PCR uygulamaları
18- Gerçek zamanlı PCR uygulamaları
19- Mutipleks PCR uygulamaları
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Solunum yolu virüsleri
2- solunum yolu viral enfeksiyonlarının laboratuvar tanısında uygulanan metodlar öğretilecektir.
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 20 20
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 20 20
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 14 1 14
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 30 30
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     144
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 100
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Manual of Clinical Microbiology volume 2 (Versalovic J, Carroll KC, Jorgensen JH, Funke G, Landry ML, Warnock DW, eds) ASM Press 2011.
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar