Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Zootekni (y.l.) > ORGANİK HAYVANCILIK
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ORGANİK HAYVANCILIK İkinci düzey ZT 522 Seçmeli 2 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri HAYVAN YETİŞTİRME
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör DOÇ. DR. JALE METİN KIYICI
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı YRD.DOÇ. DR. JALE METİN KIYICI
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı ARAŞ. GÖR. MAHMUT KALİBER
Dersin veriliş şekli TEORİK ve PRATİK
Dersin amacı Bu dersin amacı, organik tarım ve bunun içerisinde organik hayvancılığın esaslarını, organik hayvancılık uygulamalarını ve güncel yönetmeliklerini vermektir
Dersin tanımı Organik hayvancılık; hayvansal ürün üretiminde organik kanunlara göre üretimin yapılmasıdır.

Dersin içeriği
1- Organik Tarımın Tanımı ve Esasları
2- Organik Tarımda Organik Hayvancılık
3- Organik Hayvancılıkta AB ve TR Yönetmeliği
4- Organik Hayvansal Üretimde Büyükbaş Hayvan Yetiştirme
5- Organik Hayvansal Üretimde Küçükbaş Hayvan Yetiştirme
6- Organik Hayvansal Üretimde Kanatlı Yetiştirme
7- Organik Hayvansal Üretimde At Yetiştiriciliği
8- Ara Sınav
9- Organik hayvancılıkta Dönüşüm Süreci
10- Organik Hayvancılıkta Hayvan Refahı
11- Organik Hayvansal Gıda Üretimi
12- Organik Süt Üretimi ve Esasları
13- Organik Et Üretimi ve Esasları
14- Organik yumurta Üretimi ve Esasları
15- Organik ürünlerin İşlenme ve Paketlenmesi
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Organik hayvancılığın önemini ve gerekliliğini kavrama
2- Konvansiyonel hayvancılık ve organik hayvancılık üretim farklılıklarını kavrama
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Hayvan besleme ve yemlerin tanınması
2- Hayvan ihtiyaçlarının bilinmesi
3- Hayvan genetik kaynaklarının tanımlanması
4- Hayvancılıkta planlamanın yapılması
5- Hayvan yetiştirme tekniklerinin bilinmesi
6- Barınak planlama
7- Konvansiyonel ve organik hayvancılıkta yeterli bilginin edinilmesi
8- Hayvancılık yatırımları
9- Hayvancılık ekonomisi
10- Hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi
11- Hayvancılık projelerinin yapılması ve yürütülmesi
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 4 56
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Ödevler 2 14 28
Sunum / Seminer hazırlama 1 14 14
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 2 8 16
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 14 14
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 2 14 28
Toplam iş yükü     188
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 30
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 20
Yarıyıl içi toplam   50
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   50
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   50
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Hocanın Ders Notları
Yardımcı Kaynaklar Ders Notları ve Internet kaynakları

Ders ile ilgili dosyalar