Giriş | English

Yüksek Lisans > Fen Bilimleri Enstitüsü > Gida Mühendisliği (yl. Yabanci Dil) > THESIS STUDIES 1
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
THESIS STUDIES 1 İkinci düzey FDE 800 Zorunlu 3 25.00 25.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Tüm derslerin geçilmesi
Eğitimin dili İngilizce
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA FİNCAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı YRD.DOÇ. ABDULATEF MRGHNI AHHMED
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Ars. Gor. Ceyda Birisik
Dersin veriliş şekli Teorik ve pratik
Dersin amacı Öğrencileri uzman bir araştırmacı seviyesine getirmek, protein karakterizasyonu ve identifikasyonu konusunda geliştirmek
Dersin tanımı Bu ders hem yüksek lisans hem de doktora öğrencilerine açık olmakla birlikte, ders öğrencilere amino asitler, peptitler, proteinler ve kompleks proteinler hakkında temel bilimsel ve araştırma bilgilierini öğretmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda öğrenciler, yüksek lisans ve doktora tezlerini tamamlayabilmek için araştırma yapmayı öğrenmektedir.

Dersin içeriği
1- Araştırma konusu planlama
2- Tez önerisi hazırlama
3- Materyal toplama
4- Ön denemelerin yapılması
5- Araştırma deneylerinin yapılması
6- Araştırma deneylerinin yapılması
7- Araştırma deneylerinin yapılması
8- Araştırma deneylerinin yapılması
9- Araştırma deneylerinin yapılması
10- Araştırma deneylerinin yapılması
11- Araştırma deneylerinin yapılması
12- Araştırma deneylerinin yapılması
13- Araştırma deneylerinin yapılması
14- Araştırma deneylerinin yapılması
15- Araştırma deneylerinin yapılması
16- Araştırma deneylerinin yapılması
17- Data analizi
18- Data analizi
19- Tez yazımı
20- Tez yazımı

Dersin öğrenme çıktıları
1- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
2- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
3- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
4- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
5- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
6- Araştırma bilgilerinin edinilmesi
7- Data toplama
8- Data toplama
9- Data toplama
10- Tez yazım becerilerinin geliştirilmesi

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Lisans yeterliklerine dayalı olarak Gıda Mühendisliği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek.
2- Gıda Mühendisliği alanındaki bir problemi tanılamak, çözüm yöntemi geliştirmek ve uygulamak.
3- Gıda Mühendisliği alanında uygulanan güncel teknik ve yöntemler hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak.
4- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetmek.
5- En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak.
6- Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, ulusal ve uluslar arası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarma yetisine sahip olmak.
7- Gıda Mühendisliği uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern araçları kullanabilmek.
8- Mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkında olup, gerektiğinde bunları inceler ve öğrenmek.
9- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine ve bunu gerçekleştirebilme becerisine sahip olmak.
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 18 4 72
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 18 3 54
Ödevler 15 4 60
Sunum / Seminer hazırlama 6 2 12
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 18 6 108
Laboratuvar 20 7 140
Arazi çalışması 8 4 32
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 18 8 144
Toplam iş yükü     622
AKTS     25.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 16 20
Yarıyıl içi toplam   20
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   0

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı
Yardımcı Kaynaklar

Ders ile ilgili dosyalar