Giriş |
English
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Academik Takvim
Academik Yetkililer
Üniversite Hakkında Genel Bilgiler
Mevcut Eğitim Programları Listesi
Genel Kabul Koşulları
Eğitim Öncesi Tanıma İçin Genel Düzenlemeler
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Tahsisi
Akademik Rehberlik Düzenlemeleri
Önlisans
•
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU
•
HALİL BAYRAKTAR SAĞLIK HİZMETLERİ M.Y.O.
Lisans
Fakülteler
•
TIP FAKÜLTESİ
•
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
•
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
•
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
•
FEN- EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
MİMARLIK FAKÜLTESİ
•
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
•
VETERİNER FAKÜLTESİ
•
EĞİTİM FAKÜLTESİ
•
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
•
FEN FAKÜLTESİ
•
EDEBİYAT FAKÜLTESİ
•
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O.
•
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU
•
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
•
ZİRAAT FAKÜLTESİ
•
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
•
ECZACILIK FAKÜLTESİ
•
HUKUK FAKÜLTESİ
•
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
TURİZM FAKÜLTESİ
•
HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Yüksek Lisans
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Doktora
•
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
GEVHER NESİBE GENOM VE KÖK HÜCRE ENSTİTÜSÜ
•
GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ
•
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Bilgiler
Öğrencileri İçin Bilgilendirme
•
Yaşam Maliyeti
•
Konaklama
•
Yemekler
•
Sağlık Hizmetleri
•
Özel İhtiyaçlı Öğrenciler İçin İmkanlar
•
Sağlık Güvencesi
•
Öğrencileri İçin Finansal Destek
•
Öğrenci İşleri Ofisi
•
Öğrenme Mekanları
•
Uluslararası Programlar
•
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
•
Dil Kursları
•
Stajlar
•
Spor ve Eğlence Mekanları
•
Öğrenci Kulüpleri
Diploma Eki
•
Diploma Eki Nedir?
•
Diploma Eki Hangi Bölümlerden Oluşur?
•
Diploma Eki Ne Değildir?
•
Diploma Ekinin Öğrencilere Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Ekinin Kurumlara Sağladığı Kazanımlar Nelerdir?
•
Diploma Eki Ne İçin Gereklidir?
•
Diploma Eki Hangi Zorluklara Cevaben Üretilmiştir?
•
Diploma Eki Broşürü
•
Diploma Eki Örnekleri
Erasmus Kalite Politikası
Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi
Güncelleme Kurulu
Doktora >
Sağlik Bilimleri Enstitüsü >
Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora)
> ANALİZ 1
Bilgi Paketi Nedir?
Nasıl Giriş Yapabilirim?
Düzenlemeleri Nasıl Yapabilirim?
Dersin adı
Dersin seviyesi
Dersin kodu
Dersin tipi
Dersin dönemi
Yerel kredi
AKTS kredisi
Ders bilgileri
ANALİZ 1
Üçüncü düzey
MÖP 103
1
3.00
3.00
Yazdır
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri
Yok
Eğitimin dili
Türkçe
Koordinatör
DOÇ. DR. FATMA BERNA BENLİ
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı
DOÇ. DR. FATMA BERNA BENLİ
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
--
Dersin veriliş şekli
Yüz yüze
Dersin amacı
Bu ders, Kümeler, bağıntı, fonksiyon çeşitleri, limit, süreklilik kavramları ve uygulamaları; türev, türevin uygulamaları ve grafik çizimlerini öğretmeyi amaçlamaktadır.
Dersin tanımı
Derste öğrenci tek değişkenli fonksiyonlar için limit, türev ve integral kavramlarını öğrenir ve günlük hayattaki uygulamalarını yapar.
Dersin içeriği
1-
Kümeler ve sayı sistemleri
2-
Bağıntı
3-
Fonksiyon çeşitleri
4-
Üstel fonksiyonlar ve logaritmik fonksiyonlar
5-
Limit kavramı
6-
Limit kavramı ve uygulamaları
7-
Süreklilik kavramları
8-
Süreklilik kavramları ve uygulamaları
9-
Ara Sınav
10-
Türev
11-
Türev
12-
Türev alma kuralları
13-
Türev alma kuralları ve uygulamaları
14-
Türev alma kuralları ve uygulamaları
15-
Grafik çizimleri
16-
Grafik çizimleri
17-
18-
19-
20-
Dersin öğrenme çıktıları
1-
Kümeler ve sayı sistemleri kavramlarını açıklayabilecektir.
2-
Bağıntı kavramlarını yorumlayabilecektir.
3-
Limit ve süreklilik hesaplamaları yapabilecektir.
4-
Fonksiyon çeşitleri, üstel fonksiyonlar ve logaritmik fonksiyonlar arasındaki ilişkiyi yorumlayabilecektir.
5-
Limit kavramını yorumlayabilecektir.
6-
Süreklilik kavramları ve uygulamalarını bilir.
7-
Türev kavramını çeşitli durumlarla ilişkilendirebilecektir.
8-
Türev uygulamalarını yapabilecektir.
9-
Fonksiyonların grafiklerini çizer.
10-
*
Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2-
Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3-
Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4-
Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5-
Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6-
Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7-
Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8-
Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9-
Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10-
Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder
Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
Sayısı
Süresi (saat)
Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim
15
2
30
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme)
6
2
12
Ödevler
0
0
0
Sunum / Seminer hazırlama
0
0
0
Kısa sınavlar
0
0
0
Ara sınavlara hazırlık
2
10
20
Ara sınavlar
1
2
2
Proje (Yarıyıl ödevi)
0
0
0
Laboratuvar
0
0
0
Arazi çalışması
0
0
0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık
2
10
20
Yarıyıl sonu sınavı
1
2
2
Araştırma
0
0
0
Toplam iş yükü
86
AKTS
3.00
Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme
Sayısı
Katkı Yüzdesi
Ara sınav
1
40
Kısa sınav
0
0
Ödev
0
0
Yarıyıl içi toplam
40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı
40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı
60
Genel toplam
100
Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı
Analiz I, M. BALCI.
Yardımcı Kaynaklar
--
Ders ile ilgili dosyalar
İndir
Uzaktan eğitim sürecinde ilgili dökümanlar erudm portalı üzerinden paylaşılmaktadır.
İndir
During the distance education process, documents are shared on the erudm portal.