Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > ENDODONTİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ENDODONTİ Üçüncü düzey T205 ÖKD 3 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör DOÇ. DR. SALİH DÜZGÜN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Burak Sağsen, Doç. Dr. Yakup Üstün, Doç. Dr. Hüseyin Sinan Topçuoğlu, Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Aslan
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Dt. Şifa Tatlı, Dt. Gönül Nağıyeva, Dt. Eda Biricik, Dt. Asena Okur
Dersin veriliş şekli Teorik
Dersin amacı Pulpa ve periapikal doku hastalıklarının teşhisi, vital pulpa tedavileri ve hasta muayenesi hakkında bilgi kazandırmak
Dersin tanımı Endodontik hastalıkların nedenleri, teşhis yöntemleri ve tedavileri konusunda temel bilgiler verilir

Dersin içeriği
1- Kök kanal morfolojisi ve giriş kaviteleri
2- Kök kanal morfolojisi ve giriş kaviteleri
3- Endodontide kullanılan aletler
4- Endodontide kullanılan aletler
5- Endodontide kullanılan aletler
6- Pulpanın histolojisi, fizyolojisi
7- Pulpanın histolojisi, fizyolojisi
8- Pulpa hastalıkları
9- Pulpa hastalıkları
10- Pulpa hastalıkları
11- Dişlerin izolasyonu
12- Dişlerin izolasyonu
13- Teşhis ve tedavi planlaması
14- Teşhis ve tedavi planlaması
15- Periapikal dokuların histolojisi, fizyolojisi
16- Periapikal dokuların histolojisi, fizyolojisi
17- Periapikal doku hastalıkları
18- Periapikal doku hastalıkları
19- Vital pulpa tedavileri
20- Vital pulpa tedavileri

Dersin öğrenme çıktıları
1- Pulpa ve periapikal dokular hakkında temel bilgiye sahip olur
2- Pulpa ve periapikal dokular hakkında temel bilgiye sahip olur
3- Pulpa ve periapikal doku hastalıklarını bilir
4- Pulpa ve periapikal doku hastalıklarını bilir
5- Pulpa ve periapikal doku hastalıklarını bilir
6- Pulpa ve periapikal doku hastalıklarının teşhis yöntemlerini bilir
7- Pulpa ve periapikal doku hastalıklarının teşhis yöntemlerini bilir
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 20 2 40
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 10 2 20
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 2 1 2
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 2 1 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     64
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 2 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   0
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   60

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı Endodonti, Prof. Dr. Tayfun Alaçam, 2012. Endodontide Tanı ve Tedaviler, Prof. Dr. M.Kemal Çalışkan, 2006.
Yardımcı Kaynaklar Endodonti, Prof. Dr. Tayfun Alaçam, 2012. Endodontide Tanı ve Tedaviler, Prof. Dr. M.Kemal Çalışkan, 2006. Ders notları

Ders ile ilgili dosyalar