Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veteriner Besin Hijyeni ve Tek.(doktora) > CLINICAL BACTERIOLOGY
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
CLINICAL BACTERIOLOGY Üçüncü düzey YMIK504 1 6.00 6.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri -
Eğitimin dili English
Koordinatör DOÇ. DR. PINAR SAĞIROĞLU
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı -
Dersin veriliş şekli Theoretical and practical leseeons
Dersin amacı to teach bacteriological media, how to use and how to evaluate them and how to identify most frequent bacterial agents
Dersin tanımı Bacteriological media, culture methods, and identification algorithms

Dersin içeriği
1- Bakterial metabolism
2- Bacteriological media
3- Selective media
4- Identification algorithm of Gram positive bacteria
5- Streptococcus and their identification
6- Staphylococcus and their identification
7- Identification of Gram positive bacilli
8- Identification algorithm of Gram negative bacteria
9- Enterobacteriaceae causing most frequently seen infections
10- Identification of enteric bacteria
11- Nonfermentative microorganisms
12- Identification of nonfermentative microorganisms
13- Anaerob gram positive bacteria
14- Anaerob gram negative bacteria
15- Preparation of bacteriological agar media
16- Use of selective media
17- Culture methods and bacterial counting
18- Colony morphology and hemolysis
19- Evaluation of biochemical tests
20- Evaluation of Gram stained clinical samples

Dersin öğrenme çıktıları
1- The students will be able to prepare bacteriological media
2- The students will be able to evaluate cultures
3- The students will be able to identify the most frequent bacterial agents
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 2 30
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 15 2 30
Ödevler 2 5 10
Sunum / Seminer hazırlama 1 10 10
Kısa sınavlar 1 1 1
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 1 10 10
Laboratuvar 15 1 15
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 10 10
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 1 20 20
Toplam iş yükü     148
AKTS     6.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 1 20
Ödev 1 40
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı 1. Manual of Clinical Microbiology, Versalovic J, Carroll KC, Funke G, Jorgensen JH, Landry ML, Warnock DW (editors) 10th ed, Vol:1, ASM Press, Washington DC, 2011. 2. Topley and Wilson’s Microbiology and Microbial Infections. Borriello SP, Murray PR, Funke G (editors), 10th edition, Vol 1-2, Edward Arnold Publishers, UK, 2005.
Yardımcı Kaynaklar 1. Salmonella. Erdem B (editor). Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Yayını No:59, Logos Yayıncılık, İstanbul, 2013. 2. Önemli ve Sorunlu Gram Negatif Bakteri Enfeksiyonları. Ulusoy S, Leblebicioğlu H, Arman D (editors), Bilimsel Tıp Yayınevi, Ankara,2004

Ders ile ilgili dosyalar