Giriş | English

Yüksek Lisans > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Veter. Besin Hijyeni ve Tek. (yüksek Lisans) > FEMUR-BAŞ BOYUN KIRIKLARI
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
FEMUR-BAŞ BOYUN KIRIKLARI İkinci düzey VCR 625 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör PROF. DR. GÜLTEKİN ATALAN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı DOÇ. DR. NUSRET APAYDIN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli TEORİK
Dersin amacı BU DERSİN AMACI;BAŞ BOYUN KIRIKLARININ ÖĞRETİLMESİDİR
Dersin tanımı BAŞ BOYUN KIRIKLARININ TEMEL KONULARI VERİLECEK

Dersin içeriği
1- FEMUR BÖLGESİ ANATOMİSİ
2- FEMUR BÖLGESİ ANATOMİSİ
3- FEMUR BÖLGESİ ANATOMİSİ
4- KIRIK HAKKINDA BİLGİ
5- KIRIK HAKKINDA BİLGİ
6- FEMUR KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
7- FEMUR KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
8- CAPUT FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
9- KAPUT FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
10- KAPUT FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
11- KOLLUM FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
12- KOLLUM FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
13- KOLLUM FEMORİS KIRIKLARINDA SAĞALTIM SEÇENEKLERİ
14- OLGU TARTIŞMASI
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- FEMUR BAŞ BOYUN KIRIKLARININ TEMEL KONULARI VERİLECEK
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında temel ve yeterli bilgi birikimine sahip olur, öğrendiği bilgileri etkin olarak kullanabilir
2- Mesleğini uygularken bilimsel ve mesleki etik kurallarını ve hayvan haklarını gözetir
3- Yeterli bilgi birikimi ve deneyimiyle karşılaştığı problemler ile ilgili çözüm üretebilir ve uygulayabilir
4- Birey ve halk sağlığı açısından koruyucu hekimliğin temel kurallarını bilir ve uygulayabilir
5- Veteriner hekimlik alanındaki halk sağlığı çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve teknolojisi konularında yeterli bilgi ve beceri kazanır
6- Besin Hijyeni ve Teknolojisi ile ilgili mevzuatı bilir ve mesleki problemleri farklı bakış açılarından analiz edebilir
7- Meslektaşları, diğer meslek mensupları ve gıda endüstris çalışanları ile iyi iletişim kurabilir
8- Yazılı ve sözlü olarak kendisini iyi ifade edebilir, Yabancı dil ve bilişim teknolojilerini yeterince bilir ve kullanır
9- Kendi kendine öğrenme araştırma ve uygulama yeteneğini kazanır ve hayat boyu öğrenmeyi ilke edinir
10- Genel kültüre sahip, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısı konusunda bilgili ve duyarlı olmayı ilke edinir
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 6 6 36
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 4 4 16
Sunum / Seminer hazırlama 0 0 0
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     53
AKTS     2.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı VETERİNER ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ, PROF.DR.DOĞAN ASLANBEY
Yardımcı Kaynaklar DERS NOTLARI VE LİTERATÜRLER

Ders ile ilgili dosyalar