Giriş | English

Lisans > Turizm Fakültesi > Turizm İşletmeciliği > ALMANCA IV
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
ALMANCA IV Birinci düzey TUR412.2 Seçmeli 8 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili Almanca
Koordinatör ÖĞRETİM ÜYESİ AYSIN KALAYCI
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ZİYA ASLAN
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Genel ve mesleki anlamda, otel ,restoranlarda ve buradaki ön bürolarda sürekli karşılaşılan Almanca dilinde iletişim becerilerinin kazandırılması, gereksinimleri basit ifade edebilme ve mesleki alanda belirli konuları anlayabilmeleri hedeflenmektedir.
Dersin tanımı AlmancaIV dönem dersleri B2 düzeyinde olacak. Otel, restoran işletmeciliği ile ilgili konularda konuşma yazışma becerilerini kazanacak.

Dersin içeriği
1- Almanca B2 sözlü sınavı nasıl yapılır? Maerchen -Rotkaepchen Grammm. damit, um ...zu
2- Adjektivdeklination ohne Artikel-Video Reisepartner suchen.
3- Adjektivdeklination-Indefinitivpronomen - Welch - Steigerung der Adjektive Lesestück Ehescheidung- obwohl-trotzdem,dass
4- Sporturlaub in der Türkei ,Tauchurlaub in der Türkei. Grammatik Konjunktiv II würden
5- Lesestück über Frankfurt , Kayseri, Kappadokien
6- Lesestück über Frankfurt , Kayseri, Kappadokien
7- Text lesen und verstehen - Perfekt mit Modalverben
8- Reiseplanung- Präteritum, Perfekt und Plusquamperfekt mit Modalverben
9- In der Agentur Relativsaetze im Nominativ Relativsaetze im Akkusativ
10- Im Reisebüro-Verkehrsmittel- die Rechnung bezahlen Praktikum auf dem Hof. Gram. um...zu... Prüfungsfragen
11- Sentences with - um...zu
12- Indirect interrogative sentences, reading text about tourist attractions in Kayseri
13- - Making recommendations in the travel agency-giving information
14- Making recommendations in the travel agency-giving information
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Somut ve soyut konulardaki metinlerin içeriğini ve kendi branşindaki tartışmaları anlayabilir
2- Anadilinde konusan birisini zorluk çekmeden anlayıp konuşabilir.
3- Geniş bir konu yelpazesinde detaylı bir şekilde kendini ifade edebilir.
4- Basit bir dille aile ve diğer insanları, yaşam koşullarını, eğitim geçmişini betimlemek için düzgün tümceler kurabilir.
5- İş görüşmelerinde kendini Almanca tanıtabilir
6- Kelime anlamı, kompozisyon kuralları ve gramer dâhil olmak üzere bir yabancı dilde bilgi sahibi olup, alanındaki bilgileri izleyip yeterli düzeyde anlamak ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olmak (“European Language Portfolio Global Scale”, Level B1),
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur,
2- Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur,
3- İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
4- İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
5- Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir,
6- Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir,
7- Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır,
8- Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir,
9- Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır,
10- İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur,
11- Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular,
12- Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular,
13- Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır,
14- Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir,
15- Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir,
16- Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur,
17- Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar,
18- Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser,
19- Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur,
20- Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 6 84
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 0 0 0
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 1 1 1
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 2 4 8
Ara sınavlar 1 1 1
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 2 3 6
Yarıyıl sonu sınavı 1 1 1
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     101
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı www.lernmedien-wolkenkratzer.de B2 Studio d B2 Deutsch im Hotel II
Yardımcı Kaynaklar Kommunikation im Hotel, Kommunikation Tourismus Langenschaidts Grammatiktafel

Ders ile ilgili dosyalar