Giriş | English

Lisans > Turizm Fakültesi > Turizm İşletmeciliği > SEÇMELİ SEMİNER
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
SEÇMELİ SEMİNER Birinci düzey TUR308 Zorunlu 6 3.00 3.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri YOK
Eğitimin dili TÜRKÇE
Koordinatör DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET HALİT AKIN
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Dr. Öğr. Erşan YILDIZ; Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÜLKER
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı YOK
Dersin veriliş şekli Yüzyüze, Danışmanlık, Seminer Hazırlama ve Sunum
Dersin amacı Öğrencilerin dersin öğretim üyesi tarafından yönlendirilerek belirli konularda araştırma yaparak sınıfta sunmaları ve böylece bilimsel olarak bir sunum nasıl yapılır uygulamalı olarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı Ders kapsamında öğrenciler bilimsel araştırma, çalışma ve sunma yeteneklerini artırmak maksadıyla bir araştırma konusu çerçevesinde veri toplar ve analizler yaparak raporlaştırma sonuçlarını sınıfta sunarlar.

Dersin içeriği
1- Dersin öğretim elemanı seminer dersinin işlenişi konu ile ilgili temel kaynaklar, dersin işlenişi ve seminer konuları ile ilgili derse giriş yapar.
2- İlgili alandaki kavram, terim ve kuramlara ilişkin öğretim elemanı ders anlatır.
3- İlgili alandaki kavram, terim ve kuramlara ilişkin öğretim elemanı ders anlatır.
4- İlgili alandaki kavram, terim ve kuramlara ilişkin öğretim elemanı ders anlatır.
5- İlgili alandaki kavram, terim ve kuramlara ilişkin öğretim elemanı ders anlatır.
6- İlgili alandaki kavram, terim ve kuramlara ilişkin öğretim elemanı ders anlatır.
7- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
8- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
9- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
10- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
11- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
12- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
13- İlgili öğrenci hazırlamış olduğu konuyu sunar ve dersin öğretim elemanı yorumlarını yapar konu hakkında tartışma olur.
14- Konu hakkında genel bir tartışma yapılır ve dersin sonucunda eldilen çıkarımlar tartışılır.
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Öğrenciler kendileri tarafından belirlenmiş bir konuda araştırma yapar ve sunum hazırlama yeteneği kazanır.
2- Öğrenciler sınıfta interaktif öğrenme yoluyla öz güven sahibi olur ve analitik düşünme yollarını öğrenir.
3- Öğrenciler grup halinde çalışma yapmayı öğrenir.
4- Kaynak tarama becerisi elde eder.
5- Sunum yapabilme becerisi gelişir.
6- Yazma kurallarını bilme ve kullanma imkanı elde eder.
7-
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1- Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur,
2- Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur,
3- İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
4- İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir,
5- Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir,
6- Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir,
7- Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır,
8- Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir,
9- Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır,
10- İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur,
11- Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular,
12- Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular,
13- Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır,
14- Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir,
15- Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir,
16- Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur,
17- Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar,
18- Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser,
19- Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur,
20- Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 15 3 45
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 2 3 6
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 3 3 9
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 0 0 0
Ara sınavlar 0 0 0
Proje (Yarıyıl ödevi) 5 5 25
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavı 0 0 0
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     85
AKTS     3.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 0 0
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 100
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   100
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   0
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı İşlenen konuya paralel olarak her sene değiştirilir.
Yardımcı Kaynaklar Öğrenciye bir literatür listesi verilir konuyla ilgili olarak.

Ders ile ilgili dosyalar