Giriş | English

Doktora > Sağlik Bilimleri Enstitüsü > Beden Eğitimi ve Spor (doktora) > RUMİNANTLARDA MİKROBİYEL PROTEİN SENTEZİ
 
Dersin adı Dersin seviyesi Dersin kodu Dersin tipi Dersin dönemi Yerel kredi AKTS kredisi Ders bilgileri
RUMİNANTLARDA MİKROBİYEL PROTEİN SENTEZİ Üçüncü düzey VHB 641 1 4.00 4.00 Yazdır
   
Dersin tanımı
Ön koşul dersleri Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü veya Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü Mezunu Olmak
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör PROF. DR. OSMAN KÜÇÜK
Dersi veren öğretim eleman(lar)ı Prof. Dr. Erol BAYTOK, Prof. Dr. Berrin K. GÜÇLÜ , Prof. Dr. Osman KÜÇÜK, Yrd. Doç. Dr. Kanber KARA
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı Yok
Dersin veriliş şekli Yüz yüze
Dersin amacı Bu derste öğrencilere ruminantlarda mikrobiyel protein sentezi hakkında bilgi verilecektir.
Dersin tanımı Rumende protein sentezi, rumende azot kullanan mikroorganizmalar ve rumende mikrobiyel protein sentezi hakkında bilgi vermek

Dersin içeriği
1- 1 – Proteinler ve sınıflandırılması
2- 2- Ruminantlarda azotlu bileşiklerin sindirimi
3- 3- Rumenohepatik azot siklusu
4- 4-Rumenohepatik azot siklusu
5- 5- Ruminant beslemede protein kaynağı olarak kullanılacak yem ve katkı maddeleri
6- 6- Rumende mikrobiyal protein sentezi
7- 7- Rumende mikrobiyal protein sentezi
8- 8- mikrobiyal proteinlerin ruminant beslemedeki önemi
9- 9- mikrobiyal proteinlerin ruminant beslemedeki önemi
10- 10- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı
11- Arasınav
12- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı
13- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı
14- Rumende yıkılabilir proteinler
15- Rumende yıkılabilir proteinler
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları
1- Proteinler ve sınıflandırılması Hakkında Bilgi Sahibi Olma
2- Ruminantlarda azotlu bileşiklerin sindirimi Hakkında Bilgi Sahibi Olma
3- Ruminant beslemede protein kaynağı olarak kullanılacak yem ve katkı maddeleri Hakkında Bilgi Sahibi Olma
4- Rumende mikrobiyal protein sentezi Hakkında Bilgi Sahibi Olma
5- mikrobiyal proteinlerin ruminant beslemedeki önemi Hakkında Bilgi Sahibi Olma
6- By-pass proteinler ve ruminantlardaki kullanımı Hakkında Bilgi Sahibi Olma
7- Rumende yıkılabilir proteinler Hakkında Bilgi Sahibi Olma
8-
9-
10-

*Dersin program yeterliliklerine katkı seviyesi
1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30-
31-
32-
33-
34-
35-
36-
37-
38-
39-
40-
41-
42-
43-
44-
45-
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan öğretim faaliyetleri, öğretme metodları ve AKTS iş yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 1 14
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 1 14
Ödevler 0 0 0
Sunum / Seminer hazırlama 5 2 10
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 10 10
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 0 0 0
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 25 25
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 14 2 28
Toplam iş yükü     105
AKTS     4.00

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 0 0
Yarıyıl içi toplam   40
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen veya zorunlu okuma materyalleri
Ders kitabı ŞENEL, H.S., 1993:Hayvan Besleme.İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları.
Yardımcı Kaynaklar COŞKUN, B., ŞEKER, E., ÜNAL, F., 1997:Hayvan Besleme. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Konya. ERGÜN, A., TUNCER, Ş.D., 2001: Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları.Mesipres,Ankara. ENSMİNGER, M.E., OLDFİELD, J.E., HEINEMAN, W.W., 1990:Feeds and Nutrition.

Ders ile ilgili dosyalar