Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi Dersin Dönemi Yerel Kredi AKTS Kredisi Ders Bilgileri
POULTRY ENTERPRISE MANAGEMENT Üçüncü Düzey AGS 668 Seçmeli 2 7.50 7.50 Yazdır
   
Dersin Tanımı
Ön Koşul Dersleri No
Eğitimin Dili English
Koordinatör
Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı -
Yardımcı Öğretim Eleman(lar)ı -
Dersin Veriliş Şekli Face to face
Dersin Amacı To transform the knowledge about nutritional principles of broilers, laying hens and breeders in different periods to the master students
Dersin Tanımı This lesson contains general information about chicken breeds, hybrids commercial broiler and anatomy and physiology of chickens,herd management for the production of meat and eggs, feeding, incubation, production systems, poultry breeding, health care and other avian species.

Dersin İçeriği
1 Poultry production in the world and in Turkey
2 Poultry industry business types
3 Poultry breeds
4 Structural characteristics of poultry
5 Obtain hatching eggs and incubation
6 chick growth
7 Maintenance and management of laying hens
8 Term exam
9 Maintenance and management of broiler breeding
10 Alternative rearing systems
11 Maintenance and management of breeding of laying
12 Maintenance and management of broiler breeders
13 Poultry breeding methods
14 Poultry health care and vaccination methods
15 Introduction (turkey, duck, goose, quail) of other poultry
16 Final exam
17
18
19
20

Dersin Öğrenme Çıktıları
1 Has information on alternative production systems
2 Has information on basic characteristics (anatomic, morphologic,physiological and biological) of farm animals, has information on planning animal housing for environmental aspects and animal species, about forage production and storage for environmental conditions and different species, making plans about animal breeding.
3 Has genetic and statistical information which can be the basis of animal improvement .Has adequate knowledge of industrial animal farming.
4 Uses IT to get new information in animal production
5 Transfers knowledge to people who work in the field at various levels, has communication skills,has the self -confidence in providing information and following technical developments.
6 Finds the reasons of the technical and economical problems that can adversely affect the quality and capacity levels desired in Animal Science and develops solutions.
7 To get technical knowledge in his/her field
8 Trains qualified zootechnicians to fulfill the needs of Turkey
9 Obtains information in the field of Animal Science, researches, evaluates, records,consults,plans projects and applies.
10 Knows the techniques in Animal Breeding and applies. Has information about small cattle raising and poultry farming and nutrition and applies.Transfers genetic and statistical information that can be the basis of animal breeding to animal production.

*Dersin Program Yeterliliklerine Katkı Seviyesi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Yıldızların sayısı 1’den (en az) 5’e (en fazla) kadar katkı seviyesini ifade eder

Planlanan Öğretim Faaliyetleri, Öğretme Metodları ve AKTS İş Yükü
  Sayısı Süresi (saat) Sayı*Süre (saat)
Yüz yüze eğitim 14 2 28
Sınıf dışı ders çalışma süresi (ön çalışma, pekiştirme) 14 3 42
Ödevler 8 3 24
Sunum / Seminer hazırlama 8 3 24
Kısa sınavlar 0 0 0
Ara sınavlara hazırlık 1 18 18
Ara sınavlar 1 2 2
Proje (Yarıyıl ödevi) 5 2 10
Laboratuvar 0 0 0
Arazi çalışması 8 2 16
Yarıyıl sonu sınavına hazırlık 1 18 18
Yarıyıl sonu sınavı 1 2 2
Araştırma 0 0 0
Toplam iş yükü     184
AKTS     7.50

Değerlendirme yöntemleri ve kriterler
Yarıyıl içi değerlendirme Sayısı Katkı Yüzdesi
Ara sınav 1 40
Kısa sınav 0 0
Ödev 1 60
Yarıyıl içi toplam   100
Yarıyıl içi değerlendirmelerin başarıya katkı oranı   40
Yarıyıl sonu sınavının başarıya katkı oranı   60
Genel toplam   100

Önerilen Veya Zorunlu Okuma Materyalleri
Ders kitabı Presentation was prepared from various sources, Şenköylü, N., Modern poultry production, Türkoğlu, M. ve M. Sarıca, 2009., Poultry science, North, M. O. and D. Bell, 1990. Commercial chicken production manuel. Avi Book, NewYork
Yardımcı Kaynaklar -

Ders İle İlgili Dosyalar