|
1 |
lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller, Endüstri Bitkileri, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bilim dallarından birinde bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşabilme, bilgiyi değerlendirebilme, yorumlama ve uygulama yapabilme becerisi kazanır,
|
|
2 |
Tarım bitkileri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendir ve gerektiğinde uygulayabilir,
|
|
3 |
Tarım bitkileri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilir,
|
|
4 |
TArım bitkileri alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisi geliştirir.
|
|
5 |
Tarım bitkileri alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme becerisine sahip olur.
|
|
6 |
Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutarak, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır.
|
|
7 |
|
|
8 |
|
|
9 |
|
|
10 |
|