|
1 |
Hayvansal üretim ve önemi
|
|
2 |
Domestication ve evcilleştirme ile meydana gelen değişiklikler
|
|
3 |
Türler, ırklar, hibridizasyon, ırk karakterleri, ırkların oluşumu ve sınıflandırılması
|
|
4 |
Üreme, üreme biyolojisi, çiftleşme yöntemleri ve suni dölleme
|
|
5 |
Hayvancılık Tarihi; Bilim ve uygulama
|
|
6 |
Hayvancılık kavramı ve kapsamı; DNA, kromozom yapısı, anne-babadan yavruya gen transferi, genlerin ifadesi, dominant ve resesif genler
|
|
7 |
Eşlik eden, öldürücü, çoklu alleller, örnekler; Hayvancılıkta dikkate alınan özellikleri ve özellikleri kavrayabilme
|
|
8 |
Ara sınav
|
|
9 |
Kalıtım, tekrarlanabilirlik ve hayvan ıslahında önemi
|
|
10 |
Seçim kavramı ve yöntemleri
|
|
11 |
Çiftleştirme yöntemleri
|
|
12 |
Genetik modeller
|
|
13 |
Genetik çeşitlilik ve akrabalık
|
|
14 |
Monogenik özelliklerin kalıtsallığı
|
|
15 |
Bir ıslah programının yapısı
|
|
16 |
Final Sınavı
|
|
17 |
|
|
18 |
|
|
19 |
|
|
20 |
|